Cervantesia ja kunniamerkkejä

Esquiviasin pikkukaupungilla Castilla-La Manchassa on mukava perinne kutsua diplomaatteja lukemaan Don Quijotea näiden maiden omilla kielillä.

Esquiviasin rooli Cervantesin elämässä liittyy hänen häihinsä, mutta väitetään, että hän sai seudulta inspiraatiota. Niin tai näin, taantuva pieni teollisuuspaikkakunta on kehittänyt itselleen mainion kevättapahtuman. Siellä siis minäkin luin kirjaa sointuvalla Suomen kielellä. Samalla tuli kuultua Cervantesin mestariteosta mm. Xhosaksi, Guaranìksi, Maltan ja muutamalla muulla yhtä eksoottisella kielellä kuin Suomi.

Don Quijote oli yksi Aleksis Kiven merkittävimmistä inspiraation lähteistä ja samaa henkeä on omaperäisellä tavalla seitsemässä veljeksessä.

Matkustin seuraavalla viikolla Asturiakseen Gijoniin luovuttamaan kunniamerkin ansioituneelle konsulillemme Romualdo AlvargonzalezilleAsturian ruhtinaskunta on itsehallinnollinen maakunta Espanjassa. Se sijaitsee maan pohjoisrannikolla, Biskajanlahden rannalla.

Asturias ei ole niin teollistunut kuin Baskimaa, mutta siellä on perusteollisuutta sekä kehittyvä palvelusektori. Maakunta kamppailee kuitenkin samojen haasteiden kanssa kuin koko Espanja. Työtä ja toimeentuloa olisi saatava lisää.

Oviedon ja Gijonin kaupungit ovat täynnä historiaa ja maakunta kaunis kuin postikortti. Espanjan pohjoisrannikko on omaperäistä ja kiehtovaa seutua, jonka valtameri ja vuoret puristaa kapealle alueelle. Arkkitehtuuri on alueelle ominaista ja poikkeaa esimerkiksi Etelä-Ranskasta. Sinne täytyy palata.

Roomalainen silta Asturiaksessa. Kuva; Flickr.com, ccby 2.0, Jose Luis Cernadas Iglesias
Roomalainen silta Asturiaksessa. Kuva; Flickr.com, ccby 2.0, Jose Luis Cernadas Iglesias

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.