Uusimaa Kataloniassa

Miinalaiva Uusimaa kiinnittyy Barcelonaan. Kuva: Mika Kyynäräinen
Miinalaiva Uusimaa kiinnittyy Barcelonaan. Kuva: Mika Kyynäräinen

Miinalaiva Uusimaa vieraili 24.–26.5. Barcelonassa. Kyseessä oli laivan koulutuspurjehdus, mukana noin 70 merikadettia sekä varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa. Kävin laivalla, tein komentajan kanssa tavanomaiset kohteliaisuuskäynnit maakunnan ja kaunpungin johdon luona, tarkastin kiväärijoukkueen ja söin maittavan lounaan Barcelonan ja Katalonian edustajien ja Suomen ystävien kanssa.

Suomen edustajalla oli jälleen kerran syytä olla ylpeä puolustusvoimistamme ja yleisen asevelvollisuuden tuloksista. Lounaalla menuun ruokalajit esittelivät varusmiespalveluaan suorittavat kokit. Siitä tuli eräänlainen Suomen koulutusjärjestelmän  ja tasavertaisten mahdollisuuksien korkea veisu.

Komentajan ja suurlähettilään selän takana nuori varusmies esitteli virheettömällä englannilla – jota suurin osa Suomen nuorista puhuu vaivatta – loihtimansa maistuvan annoksen, jota suurlähettiläs olisi mieluusti tarjonnut omassa illallispöydässään. Jos laivalla muut taidot ja henki on samassa linjassa, nukkuu yönsä turvallisin mielin myös näinä rauhattomina aikoina. Mukava vierailu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.