Kemiraa ja Aaltoa Kataloniassa

1
@Vitra Design Museum
@Vitra Design Museum

Kemira avasi virallisesti 2.6. uuden tuotantolaitoksen Tarragonassa Bayerin tehtaan yhteyteen. Tarragonassa on huomattava kemian tuotantolaitosten teollisuuskylä, missä Kemiralla myös oli vanha tuotantolaitoksensa. Bayerin kanssa Kemira elää symbioosissa ja sen tuotannosta yli jäävät kemikaalit ovat tärkeitä Kemiralle.

Katalonian aluepääministeri Artur Mas ja huomattava joukko paikallismediaa oli paikalla. Todistihan tapahtuma muun ohella, että Kataloniaan sijoitetaan edelleen ulkomailta. Kemiralla on 25-30 prosenttia Espanjan käyttöveden puhdistamismarkkinoista. Suomalaista osaamista parhaimmillaan.

Otin aamulla nopean junan Barcelonaan, mikä on ehdottomasti kätevin tapa siirtyä Madridista rannikolle. Sattui niin hienosti, että samana iltana Barcelonassa avattiin upea Alvar Aalto -näyttely  Caixa Forumissa, mihin ehdin mukaan. Caixa Forum on Katalonian merkittävimmän pankin kulttuurisäätiön iso näyttely- ja kulttuurikeskus.

Aalto-näyttelyn takana oli saksalainen Vitra Design Museum, joka omistaa Artekin. Suuri ja älykkäästi koottu näyttely esittelee Aaltoa sekä arkkitehtinä että muotoilijana. Taustatahot ovat satsanneet siihen enemmän kuin julkisin varoin kyettäisiin tai kannattaisi.

Näyttely kertoo siitä, että Aalto-brändi on elävää elämää ja hänen nimeään kantavat tuotteet käyvät kaupaksi. Näyte hänen visionsa elinvoimaisuudesta. Tuotteet myös tunnetaan Espanjassa hyvin. Suomi saa siinä sivussa myönteistä nostetta. Näyttely tulee Madridiin Caixa Forumiin lokakuussa.

Roberto Tanzi-Albi
Embajador de Finlandia
Madrid

Kommentit

Ritva Lappalainen 9 vuotta sitten

Hieno kuva näyttelystä – ja ah! niin suomalaista!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.