Madalletaan muureja

TF_banneri_465x120 (1)Team Finland -verkosto käynnistyi virallisesti helmikuun alussa 72 maassa. Näin myös Espanjassa, missä suurlähetystö, Madridin kulttuuri-instituutti, Finpro ja Visit Finland yhdistävät voimiaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Meidät löydät osoitteesta www.finlandia.es/teamfinland

Madridissa on toimittu yhdessä jo ennen yhteistyön virallistamistakin, mutta Team Finland -ajattelu tuo mukanaan vielä aiempaa enemmän suunnitelmallisuutta sekä yhdessä tekemisen asennetta. Jatkossa yhteistyö on kaikkien, koko Team Finland -henkilöstön, asia.

Kuvassa:VisitFinlandin edustaja Jukka-Paco Halonen, Finpron johtaja Pekka Tolonen ja Suomen Madridin-instituutin johtaja Auli Leskinen tiimeineen
Kuvassa:VisitFinlandin edustaja Jukka-Paco Halonen, Finpron johtaja Pekka Tolonen ja Suomen Madridin-instituutin johtaja Auli Leskinen tiimeineen

Luomme parhaillaan mekanismeja sille, kuinka teemme yhdessä tehokkaammin maakuvatyötä ja kuinka osallistumme kaikki Finpron tähän saakka yksin toteuttamaan ennakointityöhön. Alamme myös valmistella muutamaa näyttävämpää, suuren vaikuttavuuden hanketta Clean Tech, Smart Cities, Design ja koulutus -teemojen ympärille. Kun kaikki ”linkittävät” asioita niin, että huomioidaan myös muut toimijat, luodaan uudenlaista lisäarvoa.

Lähipäivinä lanseeraamme uuden, meille kaikille yhteisen nettisivuston osoitteessa www.teamfinlandspain.tumblr.com. Jaamme siellä kontaktitahoillemme Suomi – Espanja -tietoa taloudesta, kulttuurista, yritysmaailmasta ja matkailusta. Tämä on osa yhteistä maakuvatyötämme. Sivujen luominen on vaatinut useita kokoontumisia. Näin myös viime viikolla.

Samaa muurien madallusta yrittää myös Espanjan ulkoministeriö. Eri autonomioilla on omia edustustojaan, kaupalliset sihteerit ovat kahden ministeriön ohjauksessa ja Cervantes -instituutit ovat perinteisiä, itsenäisiä toimijoita. Espanjan ulkoministeri huokasikin taannoin EU-lähettiläille, että yhteistyön synnyttäminen kentällä on vaikeampi harjoitus kuin diktatuurista demokratiaan siirtyminen.

Espanjassa pyritään myös madaltamaan muureja eri autonomioiden välillä. Hallitus antoi vastikään lakiesityksen siitä, kuinka tavaran pitäisi pystyä tulevaisuudessa kulkemaan Bilbaosta Malagaan yksillä ja samoilla papereilla ja kriteereillä.

pakettiEspanjan Team Finland -verkostoon liittyvät myös Aurinkorannikon suomalainen koulu, espanjalais-suomalainen kauppakamari sekä Suomen kunniakonsuliverkosto ympäri Espanjan.

Tästä tulee vielä ”hyvä paketti”.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.