Pöydät täynnä

1

Pöydät täynnä

Menu-kortit ja nimilaput ojennukseenMenu-kortit ja nimilaput ojennukseen

Residenssissä oli jälleen vipinää. Maanantaina järjestettiin illalliset ulkoministeriömme valtiosihteerille sekä opetus- ja kulttuuriministeriömme kansliapäällikölle – teemana Latinalainen Amerikka. Saimme espanjalaisilta asiantuntijoilta hyvät katsaukset maanosan poliittiseen ja taloudelliseen kehitykseen. 

SuomalaisyrittäjiäSuomalaisyrittäjiä

Perjantaina pöytä täyttyi Madridin suomalaisyrittäjistä ja vilkkaasta keskustelusta euron tilasta ja Espanjan reformien vaikutuksista kentällä. Viikolla residenssissä käväisi lounaalla myös Barcelonan emeritus-kunniapääkonsulimme, jolta kuulimme päivityksen Katalonian itsenäistymisajattelusta.

Kaikki olivat erittäin hyödyllisiä ja mukavia tilaisuuksia.  Ateriat eivät synny itsestään. Kaupassa on käyty moneen kertaan ja istumajärjestyksiä ”viännelty ja kiännelty”.

Ohjeita tarjoilijoilleOhjeita tarjoilijoille
Alkupalat valmistumassaAlkupalat valmistumassa

 

 

 

 

 

Pohjoismaiden turismi-työpajaPohjoismaiden turismi-työpaja

Pöydät olivat täynnä myös pohjoismaisessa turismi-työpajassa Madridissa. Suomen, Ruotsin ja Tanskan matkailunedistämis-keskukset olivat järjestäneet yhteisen markkinointitapahtuman. Me Pohjoismaiden lähettiläät avasimme tilaisuuden. Mainostettiin kaikki pohjoismaista brandiä omin painotuksimme. Sopuisa tilaisuus, mutta joulupukin osalta oli pakko tehdä irtiotto: joulupukki tulee Suomen Lapista eikä mistään muualta!

Seminaarin pj.Auli Leskinen, esitelmöitsijä kp. Harri Skog sekä professori Martti PärssinenSeminaarin pj.Auli Leskinen, esitelmöitsijä kp. Harri Skog sekä professori Martti Pärssinen

Täyttä oli myös opetusalan seminaarissa.  Pöydän ympärille Ibero-amerikkalaisten maiden järjestön päämajaan oli saapunut edustava joukko Suomen koulutusjärjestelmästä kiinnostuneita. Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen johtajan kuvaus suomalaisen opettajakoulutuksen sisällöstä ei jättänyt ketään kylmäksi. Vastaavaa koulutusta tarvitsisimme itse asiassa me muutkin. Opettajien työn itsenäisyys ei ole huono malli sekään.

OKM:n kv.asioiden johtaja Jaana Palojärvi, kansliapäällikkö Harri Skog, valtiosihteeri Pertti TorstilaOKM:n kv.asioiden johtaja Jaana Palojärvi, kansliapäällikkö Harri Skog, valtiosihteeri Pertti Torstila

Meidän, Finpron, Madridin kulttuuri-instituutin ja Espanjalais-suomalaisen kauppakamarin yhteistyö Team Finlandina on lähtenyt erinomaisen hyvin käyntiin. Esittelimme toimintaamme valtiosihteeri Torstilalle ja kansliapäällikkö Skogille. Meidän toivotaan jatkavan pilotointia ja tekevän ehdotuksia hyviksi käytänteiksi. 

  

Team Finlandille kotia etsimässäTeam Finlandille kotia etsimässä

 

Kävimme myös jälleen katsomassa toimistomme yläkerrassa vuokrattavana olevaa tilaa Finprolle ja kulttuuri-instituutille. Rahasta tekee tiukkaa ja voi olla, että ”yhteen muuttaminen” ei vielä onnistu, vaan jatkamme avoliitossa, mutta eri osoitteissa.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply