Ambassadens egen trädgård

 

Jamie Oliver on yhdessä keittokirjoistaan sanonut että hyvä elämä tulee keittiön kautta, siitä olenkin aivan samaa mieltä, mutta haluaisin tehdä yhden lisäyksen. Nimitäin jos sinulla on oma keittiöpuutarha, niin käväise ihmeessä siellä ennen kuin astut sisälle keittiöön.

Höstens äplenSyksyn omenoita

Nämä viimeiset kymmenen vuotta on minulle käynyt ilmi, kuin myös monelle muullekin, että ei aina ole tarvetta etsiä suuresta maailmasta tullakseen motivoiduksi ja inspiroiduksi. Kun pysyt kotona ja katselet avoimella ja rentoutuneella uteliaisuudella ympärillesi saat myös monta uutta impulssia.

Raaka-aineita omasta puutarhasta

Päärynöitä suurlähetystön puutarhastaPäärynöitä suurlähetystön puutarhasta

Suurlähetystön omassa puutarhassa kasvaa luumuja, omenia, päärynöitä, metsämansikoita, punaisia ja mustia viinimarjoja ja monia yrttejä, kaikki nämä todella tärkeitä

raaka-aineita, jotka luonto itse halukkaasti meille luovuttaa. Heittäydyn luumujen kimppuun samalla unelmoiden kuinka hyvää marmelaatia niistä tulee ja kuinka hyvin se sitten sopii yhteen mehukkaan ja maukkaan pihvin kanssa. Ja kuinka hyvää omenakakkua ja päärynächutneytä me läpi talven saamme nauttia.

LuumujaLuumujen runsautta

 

Suurlähetystön luumumarmelaati:

2 kg luumuja (Kivet poistettu)

1 kpl kanelitanko

1 kpl vaniljatanko

½ tlk inkivääriä

1 kg sokeria

½ dl vettä

Keitä kaikki ainekset luumujen kanssa niin kauan, että luumut ovat kiehuneet rikki. Ota pois kaneli ja vaniljatanko. Tässä vaiheessa voit sekoittaa seosta jos haluat sen hienoksi ja tasaiseksi. Tee marmelaatitesti seuraavasti: Pane ruokalusikallinen marmelaatia lautaselle ja vedä lusikalla marmelaatin läpi niin että siihen tulee eräänlainen katu, ja kun marmelaati ei valu takaisin niin se on valmis. Pistä purkkeihin ja anna seisoa viileässä paikassa.