Oslon Luomuviikon (14.- 20. lokakuuta) tavoitteena oli kerätä yhteen eri organisaatioita ja koordinoida erilaisia aktivitetteja aiheesta kiinnostuneille. Luomuviikon tarkoituksena oli korostaa paikallisen norjalaisen ruokakulttuurin merktystä. Viikon aikana panostettiin yhteisen ajattelun luomiseen ja tiedon lisäämiseen siitä, kuinka luonnonmukainen ja biodynaaminen maatalous kokonaisuutena on tärkeää. Ympäristö- ja maatalousyrityksien edustajia, kokkeja ja ravintoloitsijoita, julkisia ja yksityisiä hankkijoita neuvottiin ja tutustutettiin paikallisiin ruokiin ja tuotteisiin.
Viikon tarkotuksena oli myös tiedon ja vastuuntunnon lisääminen. Ruoan valmistus ja viljely, puhutaan sitten paikallisesti tai maailmanlaajuisesti, on yhteinen vastuumme ja tärkeää ympäristöllemme.
Lokakuun 15. päivänä kutsuttiin kokit ja keittiömestrit Oslon alueelta luonnonmukaisen ruuan juurille. Ohjelmassa olivat vierailut maatiloilla, jotka tuottavat ainoastaan luomutuotteita. Päivän ainana valmistettiin ja maistettiin erilaisia ruokalajeja ja verkostoidutiin luomuviljelijöiden kanssa sekä tutustuttiin ravintola-alan edustajiin.
Yhdessä vaihdettiin ajatuksia ja näkymiä luomutuotteista, kun myös jaettiin makukokemuksia. Tärkeiden ruoka-aarteiden ja ruokakulttuurin eteenpäin vieminen puhtaasti ja ekoloogisesti valimistettuna oli yhteinen ja tärkeä mietinnän aihe kaikille. Maanviljelijöiden ja kokkien yhteinen kiinnostus yhteistyöstä oli aistittavissa nopeasti. Tämä yhteistyö on välttämätöntä, jotta luomutuotanto voi säilyä hengissä ravintolakeittiössä myös tulevaisuudessa. Kaikki olivat myös samaa mieltä, että ravintolakokit joiden palava innostus uuden, kiinnostavan ja hyvän ruoan luojana ovat tulevaisuudessa luomuruuan parhaita puolestapuhujia.
Viikon aikana ei vain puhuttu, vaan se koostui myös puhtaasta riemusta, joka syntyi mauista, kokemuksista ja nautinnosta luomuruuan parissa useissa eri paikoissa Oslossa.