Marenkiset joutsenkoristeet

marenkijoutsenetJoutsenkoristeita voi käyttää monenlaisiin jälkiruokiin. Koristeet  ovat myöskin suomalaisuuden symboli, sillä laulujoutsenhan on Suomen kansallislintu. Yksi tapa käyttää koristeita on kiinnittää ne kermavaahdolla vaniljajäätelöön niin, että jäätelöpallo muodostaa joutsenen vartalon. Voit käyttää mustikkakastiketta kuvastamaan vettä, jonka päällä joutsen ui. Mustikkakastikkeen ja jäätelön yhdistelmä muistuttaa suomalaisista väreistä. 

Valmistus

Vispaa kaksi munanvalkuaista ja puoli desilitraa tomusokeria kovaksi ja kiinteäksi marenkivaahdoksi. Pursota ”joutsenen siivet” ja muista tehdä toinen siipi peilikuvaksi. Hyvänä vinkkinä on piirtää lyijykynällä voipaperille mallikuva siivestä. Tätä mallikuvaa voit käyttää apuna siipien teossa.

Tee muutama ylimääräinen ”joutsenen kaula” siltä varalta, etteivät kaikki pysy ehjinä.  Kaulat valmistat pursoittamalla noin 4-5 cm pituisen viivan, joka kaareutuu toisesta päästä joutsenen kaulan muotoiseksi. Koristeet paistetaan 80 asteessa kiertoilmauunissa tai 90 asteessa tavallisessa uunissa. Anna marenkien olla uunissa kunnes ne ovat rapeita. Sopiva paistoaika on kaksi ja puoli tuntia.