Suomen puolustusvoimien lippujuhlaa vietetään 4. kesäkuuta. Carl Gustaf Emil Mannerheim syntyi 4. kesäkuuta 1867 Louhisaaren linnalla. Kaikki suomalaiset tuntevat Mannerheimin toimia toisessa maailmansodassa ja hän on ainoa joka on saanut nimityksen Suomen marsalkka. Paitsi että hän oli upseeri, hän oli myös suomalainen vapaaherra, tutkimusmatkailija ja poliitikko. Hän perusti myöhemmin muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja hänet valittiin Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi.
Mannerheimista tuli Suomen puolustusvoimien ylikomentaja Talvisodassa 1939. Suomen valtio kunnioitti Mannerheimia hänen 75-vuotispäivänä 4. kesäkuuta 1942 antamalla arvonimen Suomen marsalkka ja 4. elokuuta 1944 Mannerheim valittiin Suomen presidentiksi.
Suomessa tämän päivän kunniaksi järjestetään valtakunnallinen sotilaallinen paraati ja pysähdytään seppeleen luovutusta varten sankariristeillä ja Mannerheimin haudalla. Suomen suurlähetystöillä eri puolilla maailmaa järjestetään virallinen vastaanotto tämän päivän kunniaksi.
4. kesäkuuta osui tänä vuonna pyhäpäivälle, tästä johtuen puolustusvoimien lippujuhlaa juhlittiin virallisella vastaanotolla suurlähetystössä 1. kesäkuuta. Aitoja suomalaisia makuja edustettiin kaikenlaisilla pienillä herkkupaloilla kuten esimerkiksi muikku- ja Hovi-juustovoileivillä marinoidun punasipulin kanssa.
Pikkupurtavaa, muikku ja hovijuustovoileivät
Resepti on 4 hengelle:
- 4 viipaletta leipää, mieluiten ruisleipää
- 80 g savumuikkuja
- 1 kpl hienonnettu sipuli
- 2 ruokalusikallista Hovi-juustoa
- 1 rkl hapankermaa creme fraiche
Koristelua varten:
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl marinoitua punasipulia
1. Sekoita muikun kanssa loput ainekset ja aja se mikserissä tasaiseksi seokseksi.
2. Ota leipäviipaleet ja leikkaa pois kaikki rumat reunat. Leikkaa ne puolikkaaksi ja pistä osa kalasekoitusta kullekin leivälle, koristele marinoidulla punasipulilla, vähäisellä määrällä smetanaa ja pienellä tillinoksalla.
Hei Reija!
Ja tervetuloa sivulle. On kiva tietää että moni muukin edustaa suomalaisuutta ruuan kautta ja että pohjoismainen raakaaine on sen edustamisen pohjana. Tällä tavalla pidämme Pohjoismaista sekä Suomalaista ruokakultuuria elävänä.
Hei vaan,
ja kiitos kivasta sivusta 🙂
En ole aiemmin käynytkään lähetystön sivuilla,en edes tiennyt niiden olemasta olosta … vaikka olen asunutkin Oslossa jo vuosikymmeniä.
Kokkina arvostan pohjoismaisia raaka-aineita ja yhdyn sydämmestäni karjalanpiirakan ylistykseen
Leivon niitä itsekin ”Suomalaisuutta” edustamaan.Kiitos myös uusista vinkeistä,tulen varmasti kokeilemaan niitä.
Tulen seuraamaan mielenkiinnolla tätä sivua 🙂
Kiitos vielä kerran,
Reija