Pietarissa tapahtuu osa 2: Matkoja maailman onnellisimpaan maahan

Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa tapahtuu jatkuvasti. Tässä kirjoituksessa lehdistö- ja kulttuuritiimi antaa katsauksen mm. toimittaja- ja vaikuttajamatkoihin.

Suomi-brändiä ja tuoreita näkökulmia

Pietarin pääkonsulaatti tukee vuosittain kymmenien venäläistoimittajien osallistumista joko omatoimisille tai järjestetyille toimittajamatkoille Suomeen.

Tänä vuonna Suomeen suuntautuneiden matkojen aiheina ovat olleet muun muassa Suomen EU-puheenjohtajuuskausi, kiertotalous, eduskuntavaalit ja suomalainen musiikki. Lisäksi toimittajia ja bloggaajia on tänä kesänä vieraillut Helsinki Fashion Weekeillä, Sodankylän elokuvajuhlilla, Naantalin musiikkijuhlilla, Savonlinnan oopperajuhlilla sekä PoriJazzeilla ja Satakunnassa. Suunnitteilla on vielä ainakin vierailut kauniille Punkaharjulle, Helsinki Design Weekille ja syksyiseen Helsinkiin Superwood-festivaalille. Jälleen on luvassa myös ympäristö- ja jäteteemaisia vierailuja, joilla on kova kysyntä.

Viimevuotisista matkoista voit lukea tarkemmin täältä.

Pietarilainen I’m Organic -ekobloggaaja Anastasia vieraili Helsinki Fashion Weekillä. Kuvakaappaus blogista, koko kirjoitus löytyy osoitteesta http://www.imorganic.ru/hfw/

Matkat tarjoavat medialle tuoreita näkökulmia Suomeen ja suomalaiseen osaamiseen, ja vaikuttajamarkkinoinnilla tuodaan esimerkiksi Venäjällä toistaiseksi vähemmän tunnettuja Suomen alueita ja festivaaleja tutuiksi venäläisille.

Annamme toimittajille vapaat kädet kirjoittaa kaikesta, mitä he näkevät ja kokevat, ja pidämme samalla yllä hyviä ja toimivia suhteita toimialueemme medioihin. Suomessa kävijöiden kirjoituksista, kuvista ja videoista syntyvä aito Suomi-kuva tukee Suomen etuja monella tavalla kauppasuhteista turvallisuuspolitiikkaan ja matkailuun.

Aleksandr Snitovskii eli matkabloggaaja @snitovskii jakoi Instagramissa tunnelmiaan Pori Jazzeilta ja kesäisestä Satakunnasta. Kuvakaappaus bloggaajan Instagramista.

Omakohtaisia kokemuksia maailman onnellisimmasta maasta

Tänä vuonna olemme panostaneet yrityisesti vaikuttajamatkoihin, kartoittaneet Pietarin bloggaajapiirejä ja yrittäneet houkutella näitä vaikuttajia kokemaan itse maailman onnellisin maa.

Matkoja on suunniteltu yhdessä mm. festivaalien ja paikallisten matkailuorganisaatioiden kanssa, ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia: bloggaajille on rakennettu huikeita ohjelmia, jotka ovat näyttäneet kulloisenkin alueen parhaassa valossa. Sää suosi ja kesä-Suomi teki vaikutuksen. Osa bloggaajista on ilmoittanut tahtovansa palata heti uudestaan esimerkiksi lastensa kanssa, ja osa on hukkunut seurajiensa viestitulvaan, jossa kysellään yksityiskohtia matkasta.

Bloggaaja Ksenia eli @im_ksun ihastui Sodankylän elokuvajuhliin ja Lapin kesään. Kuvakaappaus bloggaajan Instagramista.

Konsulaatin pressitiimi vierailee myös Pietarin alueen toimituksissa ja tapaa toimittajia vapaamuotoisesti. Henkilökohtaiset suhteet sujuvoittavat informaation vaihtoa puolin ja toisin. Vastaamme lähes päivittäin niin venäläisten kuin suomalaistenkin toimittajien kysymyksiin eri aiheista, ja pääkonsulimme Anne Lammila on toivottu haastateltava monille Pietarin medioille. Haastattelupyyntöjen tasainen ropina varmistaa sen, ettei työ aivan lähiaikoina lopu.

Kuvakaappaus pääkonsuli Anne Lammilan Peterburgskii dnevnikille elokuussa 2019 antamasta haastattelusta. Haastattelijaa kiinnostivat erityisesti viisumit ja eläkeläisten hakemuksen liitteeksi tarvitsemat varallisuustodistukset. Haastattelu löytyy kokonaisuudessaan täältä https://cdn.spbdnevnik.ru/uploads/archive/attach/1311/87f9b06411.pdf

Lue myös: Pietarissa tapahtuu osa 1: Pöhinää matkailun ja suomalaisosaamisen ympärillä

Teksti: Elina Saarilahti yhteistyössä Pietarin pääkonsulaatin lehdistö- ja kulttuuritiimin kanssa. Osa tekstistä on aikaisemmin lähetetty uutiskirjeenä, jonka on koostanut harjoittelija Marika Kortesalmi.

Tahdotko tilata pääkonsulaatin tapahtumakatsauksen sähköpostiisi? Lähetä viestiä info.pie@formin.fi

Leave a Reply