EXPO 2020 näkyy jo Dubaissa

Dubain lentokentällä näkyy EXPO 2020:n ”kultaisia kukkia” ja EXPO-pinssejä löytyy yhä useamman rinnasta. Rakennustyöt EXPO-alueella ovat hyvässä vauhdissa ja tuntuu kuin EXPO-henki leijuisi Dubain yllä. Eikä ihme, sillä maailmannäyttelyn alkuun on enää puolisentoista vuotta.

Seuraava suuri maailmannäyttely EXPO 2020 järjestetään Dubaissa.  EXPO:n järjestäminen on suuri arvovaltavoitto ja samalla valtava haaste Arabiemiirikuntien liitolle onhan tämä maailmannäyttely ensimmäinen Persianlahdella ja ylipäänsä Arabimaissa järjestetty maailmannäyttely. Tämä luo paineita, sillä maan tapaan tästäkin tapahtumasta halutaan maailman suurin ja kaunein. Mukaan halutaan kaikki maailman maat ja hyvin tässä on onnistuttukin, sillä jo yli 190 maata on ilmoittanut osallistumisestaan.

Suomen paviljonki EXPO 2020 (havainnekuva)

On olennaisen tärkeää, että myös Suomi on mukana. Suomen osallistumissopimus allekirjoitettiin syksyllä 2018 ja jo allekirjoitustilaisuus sai runsaasti myönteistä mediahuomiota eli lisäsi Suomen näkyvyyttä alueella. Tästähän koko EXPO:ssakin on pitkälti kyse; haluamme tuoda esiin osaamistamme ja sitä kautta myydä tuotteitamme ja palveluitamme.

EXPO 2020 tarjoaa tähän erinomaiset puitteet, sillä rakennamme maailmannäyttelyyn upean paviljongin, jossa yhdistyvät sekä suomalaiset että Arabimaailman elementit. Paviljonkimme on valoisa, avara ”lumilinna”, johon kuljetaan veden yli ja sisään astutaan arabialaisen teltan ovesta. Sisältä löytyy suomalaista hiljaisuutta koko paviljongin korkuisesta rauhallisesta kurusta.

EXPO järjestetään 20.10.2020 – 10.4.2021 Dubaissa. Sinne on kutsuttu koko maailma ja kutsuun varmaan vastataan ahkerasti, onhan Dubai erittäin tunnettu messujen kotipaikka ja varsinkin Arabimaailman, Aasian ja Itä-Afrikan kohtaamispaikka. Myös suomalaisilla on mitä parhaimmat mahdollisuuden tutustua maailmannäyttelyyn, sillä Helsingin ja Dubain välillä liikennöi suorin lennoin kaksi lentoyhtiötä ja lentoja löytyy päivittäin.

Suomen paviljonki EXPO 2020 (havainnekuva)

Dubain EXPO 2020 teemaksi on valittu Connecting Minds, Creating the Future, mikä sopii hyvin Arabiemiirikuntien liiton profiiliin.  Maa haluaa olla edelläkävijä sekä suvaitsevaisuudessa että innovaatioissa. Maassa asuu melkein 200 eri kansallisuutta ja suvaitsevaisuuden vaaliminen on maan sydämenasia. Maassa on jopa suvaitsevaisuusministeri. Tulevaisuutta luodaan mm. innovaatioiden tukemisella ja avaruusohjelmalla.

Nyt yrityksillä on yhdestoista hetki miettiä, mitä hyötyä EXPO 2020:sta halutaan saada. Suomen paviljongin ohjelmaa ja sisältöjä suunnitellaan parhaillaan ja vielä on mahdollisuus kertoa omat kiinnostuksensa ja tulla mukaan. Business Finlandin siipien suojassa toimiva EXPO:n pääkomissaari Severi Keinälä on kontaktihenkilö Suomen päässä.

Ei kannata jättää tätä globaalia tilaisuutta käyttämättä, sillä EXPO 2020:een odotetaan 25 miljoonaa osanottajaa.

Tervetuloa EXPO 2020:een Dubaihin!