Espanjasta, välimeren rannalta Malagasta Osloon juuri muuttaneena ensimmäinen huoleni oli, löytäisinkö täältä pohjolasta kaikkia työssä tarvitsemiani raaka-aineita. Espanjassa ruokakaupat, torit ja…
Kaunis toukokuu – Sköna maj
Laula ylioppilaiden onnellisesta päivästä… Ja katso kuinka toukokuun aurinko hymyilee. Suomalaisiin perinteisiin kuuluu se, että lähdetään vappupiknikille puistoon tippaleipien ja siman kanssa….
Kohti kevättä ja valoa – viikon...
Ja muistutus siitä, että 4. huhtikuuta on porkkanan päivä. Kylmä, pitkä ja pimeä talvenpuolikas on taittunut ja tehnyt tilaa valoisalle keväälle. Se merkitsee myös sitä, että siirrymme kevyempiin ja…
Festmeny i Isac Elliots ära – Finlands...
* Teksti suomeksi ruotsinkielisen jälkeen * Finland är först och främst känt för sin natur med de nästan oändligt stora och milsvida skogarna och alla sina insjöar. Det är inte utan orsak landet blir…
Lite gastronomisk historik om fastlagsbullen
Fettisdagen, även kallad semledagen infaller i år 2016 den 9 februari. Semlans dag och fastlagstisdagen är en av Sveriges och även Finlands mest firade temadagar. Fettisdagen firas tisdagen efter…
Juuresten riemua ja kasvisvaihtoehtoja
1Loppiainen on talven juhlasesongin loppu. Yksinkertainen arkiruoka palaa nyt takaisin ruokapöytään. Tuoksuvat keitot, mehevät padat ja kevyet uuniruoat ovat tämän kauden ruokia. Mitä tulee…
Jean Sibelius genom musiken och maten
Ett gastronomiskt porträtt över Finlands största kompositör i anledning av hans 150 års jubileum. Ainola och omvärlden På Ainola hade man ingen egentlig gästbok….
Sibelius-juhlavuoden suklaiset suupalat /...
Kukapa olisi 150 vuotta sitten uskonut, että vielä jonakin päivänä suomalainen säveltäjä olisi yhtä kuuluisa kuin Mozart, Beethoven, Hayden tai Grieg. Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta Jean…
Sibelius-vuosi näkyy myös suurlähetystön...
2Suomen suurlähetystön keittiössä valmistellaan täyttä häkää maamme suurimman säveltäjän, Jean Sibeliuksen, 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Suurlähetystö ei suinkaan ole ainoa paikka, jossa…