Tänk dig att få uppleva en dag där havet ligger nästan stilla och spegelblankt och luften är behagligt ljum, endast en svag bris sveper in över land och solen står på en molnfri himmel. Den varma…
En smak av sommar!
2Nu är den bästa tiden för att avnjuta jordgubbar. Jordgubben, bäret med den karakteristiska smaken – det lite syrligt söta och lagom blöta – gör bäret till en sann ambassadör för den rena…
Matbloggen
Njutningar är en självklar del av ett gott liv. Måltidsupplevelsen börjar när man läser menyn och blir fulländad när man får den presenterad på tallrik. Här bloggar ambassadens kock Christian…
Ruokablogi
Nautinnot ovat luonnollinen osa hyvää elämää. Aterian nauttiminen alkaa jo siinä vaiheessa kun luet ruokalistaa ja huipentuu kun saat sen esiteltynä lautasella. Blogissaan…
Skördetid
Ett tjockt morgondis sväper in över skog och mark samtidigt som luften känns smått fuktig och kall. Några gröna blad hänger envist kvar på en del björkar som annars är helt gulfärgad av höstens…
Finländska ambassadkockar som ambassadörer...
Finländska ambassadkockar som ambassadörer för finsk mat Elva kockar från Finlands ambassader runt om i världen har under en vecka i augusti deltagit en specialutbildning i Helsingfors. Kursen…
En smak av sommar!
Nu är den bästa tiden för att avnjuta jordgubbar. Jordgubben, bäret med den karakteristiska smaken – det lite syrligt söta och lagom blöta – gör bäret till en sann ambassadör för den rena…
Marskalk Mannerheims favoriträtt!
Med rak rygg och stark stämma levde marskalk Mannerheim upp till sitt rykte som karlakarl. Vid sidan av storpolitiken var han också en god kock och en synnerligen ivrig jägare. Med dessa två…
Unga köksmästare
Haluamme osoittaa koko Oslon suurlähetystön ja ulkoasiainministeriön puolesta lämpimän kiitoksen Haaga-Helian ammattikorkeakoululle keittiömestariopiskelijoiden vierailusta toukokuun alussa. Työn…