Suomen satavuotista taivalta juhlistettiin residenssissämme ja sen ulkopuolella läpi koko viime vuoden mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Tässä kirjoituksessa kerron juhlavuoden järjestelyistä Oslon…
Jos metsään haluat mennä nyt, niin sienistä...
Aina syksyn koittaessa minut valtaa jonkinasteinen ”sienihulluus”. Kaivetaan kumisaappaat esiin komerosta, kori tai ämpäri, terävä veitsi ja sienikirja mukaan ja auton keula kohti…
Kunniakonsulit herkuttelivat Oslossa
Suomen Norjan kunniakonsulit kokoontuivat vuosittaisille kunniakonsulipäiville suurlähettilään residenssiin 9. ja 10. maaliskuuta. Kunniakonsulit ovat edustustollemme tärkeä kumppaniverkosto, joka…
Karjalanpiirakka on koko Suomen...
Wikipedian mukaan karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen, jossa ohuen hapattamattoman ruiskuoren sisällä on riisipuuroa, ohraryynipuuroa tai perunasosetta. Se on alkujaan pohjois-…
Suomen satavuotisjuhlan nimikkomenu Oslossa
2Viime elokuussa Suomen suurlähetystöjen kokit ja taloudenhoitajat eri puolilta maailmaa kokoontuivat Helsinkiin. Hotelli Presidentissä järjestettiin suurlähettiläslounas, jonne valmistimme Suomi 100…
Joulu on jo ovella
Suureen juhlaan on hyvä valmistautua sopivalla hartaudella. Varsinkin kun kysymyksessä on yksi vuoden kohokohdista eli joulu. Joulun tuntumassa on monenlaisia juhlia: on pikkujoulujuhlia,…
Norja – elintarvikkeiden aarreaitta
Espanjasta, välimeren rannalta Malagasta Osloon juuri muuttaneena ensimmäinen huoleni oli, löytäisinkö täältä pohjolasta kaikkia työssä tarvitsemiani raaka-aineita. Espanjassa ruokakaupat, torit ja…
Kaunis toukokuu – Sköna maj
Laula ylioppilaiden onnellisesta päivästä… Ja katso kuinka toukokuun aurinko hymyilee. Suomalaisiin perinteisiin kuuluu se, että lähdetään vappupiknikille puistoon tippaleipien ja siman kanssa….
Kohti kevättä ja valoa – viikon...
Ja muistutus siitä, että 4. huhtikuuta on porkkanan päivä. Kylmä, pitkä ja pimeä talvenpuolikas on taittunut ja tehnyt tilaa valoisalle keväälle. Se merkitsee myös sitä, että siirrymme kevyempiin ja…